Aktuelt

Her vil det komme tips og info rundt sosiale medier og grafisk design. Tips og triks som passer til både mindre og større bedrifter.

UGC som markedsførings strategi

 

UGC (User Generated Content) er et begrep som benyttes for å beskrive digitalt innhold skapt av forbrukere. Det kan for eksempel handle om anmeldelser, videoer, artikler, bilder, Facebook- eller Instagram-innlegg.

UGC kan være en svært effektiv markedsføringsstrategi for mange bedrifter. Her er noen grunner til hvorfor det kan være lurt å benytte seg av UGC som en del av markedsførings strategien:

Bygger tillit og troverdighet: Når potensielle kunder ser ekte mennesker som deler sine erfaringer og meninger om et produkt eller en tjeneste, kan det bidra til å bygge tillit og troverdighet for merkevaren.

UGC kan hjelpe med å vise at andre mennesker har hatt positive opplevelser med produktet eller tjenesten, noe som kan overbevise andre om å prøve det samme. 

(Kilde: Walls.io)

Gir merkevaren mer variasjon: Når bedriften deler UGC fra kundene, gir det en variasjon i innholdet som publiseres på merkevarens plattformer. 

Øker synligheten: Når kunder eller innholdsskapere deler UGC på sosiale medier eller andre plattformer, kan det bidra til å øke synligheten for merkevaren og nå ut til et større publikum.

Skaper en fellesskapsfølelse: Når bedriften oppfordrer kundene til å dele UGC, kan det bidra til å skape en fellesskapsfølelse blant kundene og bygge en positiv merkevare- identitet. Dette kan igjen bidra til å øke merkets troverdighet og popularitet.

Kostnadseffektiv: I tillegg er UGC en kostnadseffektiv markedsføringsstrategi. Dette kan bidra til å redusere markedsførings kostnadene og øke avkastningen på investeringen.